Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Despre ACF

Susținerea societăţii civile reprezintă o prioritate cheie pentru Granturile SEE și Norvegiene 2014 – 2021, acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia în 15 state membre UE din Europa Centrală și de Sud și în Ţările Baltice.

SECTORUL DE ACTIVITATE

Cultură, societate civilă, bună guvernare și drepturi și libertăți fundamentale

Programul contribuie la atingerea obiectivelor Granturilor SEE și Norvegiene: reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și consolidarea relațiilor bilaterale între statele beneficiare și statele donatoare.

ALOCAREA PENTRU ROMÂNIA

Perioada 2014-2021

502 milioane euro (pentru un număr de 12 programe de finanțare) în baza Memorandumurilor de Înțelegere semnate la data de 13 octombrie 2016 între Guvernul României și statele donatoare. Mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene în România sunt disponibile la www.eeagrants.ro.

OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Respectarea demnității umane, libertății, democrației, egalității, statului de drept și a drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor aparținând minorităților reprezintă valorile programului, pe baza cărora acesta urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilităţii și capacității sectorului societății civile.

Domeniile eligibile care pot fi sprijinite de program.

Informațiile de mai sus despre programul Active Citizens Fund au fost preluate de pe site-ul oficial al programului, disponibil aici.

DISCLAIMER

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Rămâi la curent cu realizările noastre

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi noutăți despre dezvoltarea proiectelor noastre.