Comuna ta poate purta titlul de Sat European de Tineret 2025!

Aplică până pe 31 iulie 2024.

Pentru titlul de Satul European de Tineret 2025 poate candida orice sat sau comună din România. Candidatura va fi depusă de către un grup informal de tineri, în numele comunei, aceasta fiind susținută de către autoritățile publice din UAT-ul pe raza căruia se află satul sau comuna candidată, prin semnarea unei scrisori de susținere.

Criterii de eligibilitate privind grupurile de inițiativă:

  • Grupul de inițiativă trebuie să numere minim 5, maxim 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani;
  • Cel puțin unul dintre tinerii din grupul de inițiativă trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani împliniți până la data de 31 iulie 2024, termenul limită pentru depunerea candidaturilor din prima etapă de selecție (detalii despre calendarul de selecție mai jos).
  • Cel puțin 3 membri din grupul de inițiativă trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani împliniți până la data de 1 ianuarie 2025, când comuna preia oficial titlul de Sat European de Tineret 2025.
  • 50%+1 din totalul membrilor din grupul de inițiativă trebuie să aibă reședința în comuna care candidează pentru titlu, în timp ce restul pot fi tineri care provin din comuna candidată, însă au reședința permanentă într-o altă localitate (din cauza job-ului, studiilor etc) sau tineri din alte comunități rurale învecinate (nu mai mult de 30 km de comuna care candidează pentru titlu).

CALENDARUL DE SELECȚIE sau 5 termene limită pe care să le ții minte:

1 – 30 iunie – perioada în care te poți înscrie pentru a găzdui un eveniment din cadrul Caravanei #înRITMrural în comuna ta.

16 iunie 2024 – termenul limită până la care te poți înscrie într-un program de mentorat care să te pregătească să îți depui candidatura pentru titlu.

16 iunie 2024 – termenul limită până la care te poți înscrie să participi la seminarul Rural Youth Connect – unde vei putea învăța tot ce trebuie să știi despre procesul de candidatură.

31 iulie 2024 – termenul limită până când așteptăm candidaturile pentru titlul de Sat European de Tineret 2025.

20 octombrie 2024 – termenul limită până când finaliștii pentru titlul de Sat European de Tineret 2025 își vor depune candidatura finală.